Nystylat kök och höstbilder :)

Idag var vi en sväng på Hemtex bland annat och köpte nya bordstabletter och orangea fransgardiner (ännu mer för katterna att trassla in sig i). Blev lite mer ombonat och fint! Nu vill jag/vi bara ha lite mer blommor i fönstrena och en kökslampa. Måste dock köpa nå bra blommor så inte katterna dör om de tuggar i sig nå giftigt.


Svart/orange tema :) Dock fula tapeter...


Vi var på fototur för några dagar sen, försökte fota de närgångna ankorna vid LTU i dammen där, men det var svårare än vi trodde! Fick ingen riktigt häftig bild... får göra ett nytt försök senare!


Höstfärger...


Fin badanka i ankdammen :)

Nu är det snart dansträning. Men den står jag över då jag inte blivit riktigt kry ännu. Men det verkar gå mot bättringsvägen!

Kram/Evelin

Chevelle apporterar pinne!

Ja, vår bengal är som en hund. Under typ en timme, till och från, har hon sprungit och hämtat pinnen vi kastat. Så duktig tjej! Har hört att speciellt bengaler kan lära sig apport rätt lätt :)

Chevelle apporterar!
Jag vet, ful bild med hemsk blixt, men en klockren dokumentation av hennes apporterande!

Bus-sötis!!! Men Caprice bara ligger i trädet och bryr sig inte om att vi busar hejvilt med Chevelle... det är ovanligt, bara hon inte är sjuk :(

Jag börjar känna mig krassligare och krassligare. VILL INTE BLI SJUK, kan inte bli det juh! Eller okej, bara jag är frisk på lördag, då det är personalfest med middag, bad och bastu och femkamp! Får ställa in träningen med syrro i kväll.

Jag och David har börjat LAAAAAAAAANA. Hehe. Nördigt :D Vi har kommit en bit i Dungeon Siege 2, har spelat det förr men sen krascha datorn och då orkade jag inte spela vidare. Men nu är vi ute på äventyr tillsammans jag och David :) Haha. Igår var det chips och Jolt-cola på menyn till spelandet. Nu väntar vi bara på att Lasse ska komma och spela med oss här någon kväll också!

Skulle vilja ha en sådan här kaffedrink som jag gjorde för några dagar sen nu. Chokladsås i botten, vanligt kaffe, och sen skummad mjölk med lite kakao på! Klockrent. Den blir sådär fint skiktad :) Men vår chokladsåstub är den barnsäkraste i världen, man får ju klämma ihjäl sig för att få ut nå ur den!


Mums!


Helgen, fest och fiske!

Helgen var kanontrevlig! Vi började den med afterwork med syrran och hennes man. Vi käkade Bacon QUEEN resp. KING burger på Bishops och tog några öl. Sen spela/sjöng vi lite Guitarhero world tour och såg tv. Samt klämde vi i oss hallonmuffins som jag gjort under fredagen med frosting som höjer en till skyarna!

Lördag var jag på fest hos Jo Do här på Docent, mycket trevlig fest och trevligt folk! Var roligt att dansa loss på STUK också, men fötterna värkte då man kom hem.

Vi hade ställt klockan ganska tidigt ifall det skulle bli fint väder för fiske. Det blev det och vi åkte till Lillpite för att sen åka vidare till Sönnersttjärn med mappa och pappa! Vi grillade korv till lunch och fikade massa go'fika samt grillade hamburgare till middag för att avsluta med äkta skogs-kaffe i solnedgången!


Sönnersttjärn


Största fångsten, 1,7 kg regnbåge på Davids spö med det berömda "röd-olle-draget".


Jag drar upp en regnbåge och pappa hjälper till med håven!


Pappa får sista fisken innan vi åkte hem i skymningen.


All vår fångst, sammanlagt fick vi 11 regnbågar! Gooo'middag på G!


Just nu håller vi på med att göra köttsoppa! Fick renkött av Agnetha, väldigt snällt! I köttsoppan är det då Arvidsjaurs-ren, lillpite-potatis, -morötter, -lök samt lite övriga rotfruktsgrönsaker å grejs :D

Nåjaaa, ha det fint!

Sony Ericsson W508, vill någon köpa?

Hej!
Är någon intresserad av att köpa en mobiltelefon av mig, en Sony Ericsson W508?
Jag vann denna i Experts tävling;

http://sommar.expert.se/


6-10 pris, bilden på David då han dricker öl och grillar hamburgare :P
Ännu en vinst med dessa hamburger-bilder...

Jag vet ännu inte vilken färg det är på den då jag ska hämta ut den idag.
Hör av er om intresse finns i alla fall!

2000:-




Missarna är kastrerade...

... Chevelle å Caprice är nu kastrerade, samt att Caprice är märkt och vaccinerad! Samt att de fick gratis manikyr, dvs kloklippning!

Vi (mest matte) var lite småoroliga men så fort som Chevelle å Caprice var hemma så busade Chevelle, skuttandes och hoppandes! Caprice är dock lite tröttare. De är måttligt nöjda med sina fina trattar som gör att de ser ut som två stora fån :)


Caprice är lite slö och vimsig...


Medan Chevelle är i busartagen!

Bengalningen och tokissen har precis ätit och vi såg något vi aldrig trodde att vi skulle få se... CHEVELLE åt massor med blötmat, från sin egen matskål - men sedan också från Caprices skål!!! Helt udda. Brukar vara tvärtom... att Caprice äter från bådas skålar och Chevelle äter inte mycket blötmat...

Men det känns bra, de har fått i sig mat och vatten och verkar pigga! Puh...

Nu ska jag på dansträning i mina nya dans-clothes...

Kram kram!

Rescension av min och Davids semester!

!!! Så jäkla nice semester och Coldplay var helt underbart bra!!!

Jag vet att jag är seg på att skriva i den här bloggen, ska försöka bli duktigare :)

Jag och David åkte ju då ner, tog det lugnt första kvällen och installerade oss. Dagen där på gick vi på mässan Smaklust eller vad den hette, nere i Tantolunden. Vi smakade allt från lingonketchup (skitgott) - till bakade ägg och whiskeysenap, ölkorvar, chips, choklad, osv.

Trots att vi var så mätta av allt provsmakande så åt vi dessutom en strutsburgare. (Tänk en helt vanlig hamburgare med tråkigt bröd, dressing å lök. Sen köttet som var torrt och magert, lite som kalkon) Hamburgaren kändes ju lite nyttigare iaf och smakade helt okej!






På kvällen var vi ut på rockbaren Meduza i gamla stan. DJ:n spelade vår Volbeat låt :)


Vackert par på Södermalm.

Så här fin förfest hade vi innan rockklubben, visst ser vi fisförnäma ut? Vi bodde hos Davids gamla släktingar varav inredningen!

Dagen därpå träffade vi Josse och fikade med henne i gamla stan i ett mysigt fik. (Kul att träffa dig igen!) Vi satt där och pratade dans och åt god kladdkaka bland annat.

Efter att Josse åkte hem så var det dags för oss att ladda för konserten! Vi åt finmiddag på en restaurang efter Drottninggatan och tog ett glas vin. Jag åt någon pasta med karljohansvamp, sherry och grejer. Så himla gott!

COLDPLAY
Sedan begav vi oss mot Stadion i det soliga Sthlm. Väntan var väldigt lång på att något skulle hända. Vi fick plats gode långt fram, nästan vid deras "extra scen" där bandet kom ut och körde några låtar. Ont i ryggen, knuff, jobbiga, långa killar, m.m. Men allt det där glömde man direkt då förbandet White Lies började spela! De har en del bra låtar;
http://www.youtube.com/watch?v=LTh9IuSTOY0&feature=fvst

Efter förbandet kom ryggontet tillbaka och väntan var olidlig. NU, nej. Inte än... Men nu då!!! WIiiiiiIIii. Nä, men TILL SLUT, ÄNTLIGEN så inleder de konserten med Life In Technicolor, kring 2 min! (den jag har som väckarsignal) och jag fick rysningar i hela kroppen.


Coldplay har jag lyssnat på (till och från) sedan de spelade "Yellow" på typ Voxpop, för ca 9 år sedan? Och äntligen stod jag där och skulle få höra alla underbart bra låtar LIVE! Jag var där med min sambo!

Konserten fylldes av glädje och en del tårar. Dock kunde jag inte fälla någon tår till "Fix You" som jag alltid annars gråter en skvätt till, då den påminner mig om en hel del saker samt att den är så himla vacker. (Hade fan köpt vattenfast mascara ENBART FÖR DETTA för 109:-) Det var några fjortisflickor som förstörde hela låten med att tralla och sjunga as-kasst själv så jag hörde inte Chris Martin. Men va fan, det är konsert å då ska man sjunga med :)

Men då "min och Davids" låt kom så blev man gode rörd :)

Konfettiregnet under "Lovers in Japan" bestående av fjärilar var otroligt sött och mäktigt på samma gång! LYCKA! Under "Yellow" skickade de ut gigantiska ballong-bollar ut i publiken också... Yellow, den första låten jag hörde med detta fantastiska band...



Recension av alla låtar de spelade finns på;
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/supersommar2009/article5680866.ab?service=print

Efteråt var man fylld av lycka och mådde prima, förutom att benen vek sig under sig både på mig och David efter att ha stått/hoppat och dansat så mycket!

KRYSSNING



Dagen därpå tog vi det väldigt lugnt för att sedan åka iväg på kryssning med Birka till Mariehamn och tillbaka!
Vi gick ombord, installerade oss i hytten och köpte lite likörer och godis på tax-freen. Sedan åt vi hur mycket gott som helst på buffén som erbjöds. Kallrätt, varmrätt, ost, kex och vin, samt desserter av alla dess slag... Kändes konstigt att ta vin från en tapp-kran på samma sätt som man typ tar Cola på Max!

Efter tre/fyra-rätters middagen tog vi någon drink och öl, kollade på kryssningens underhållningsvärd som spexade och hörde då folk briljerade ELLER skämde ut sig totalt på karaoken :)

Natten var hemsk. Klockan 3.00, efter att vi sovit någon timme börjar grannen vägg i vägg stimma som ett psyk. Tv:n har högsta ljud och han härmar Benny the Cop i filmen Kopps samt skriker "J*vla f****r och sparkar och slår i väggen. Vi hade träffat gubben då vi gick ombord och då var han gode glad i hågen redan då. Nu misstänkte vi annat än bara alkohol i hans kropp vilket var ganska otäckt tyckte jag efter att han hållt på ensam i hytten hela, hela natten, 3.00-9.00 ungefär. Pratade med dem i receptionen sen i alla fall så de borde ha kollat upp honom.

Vi åt buffé till lunch också men då var vi inte alls lika hungriga. Vi kände oss väldigt bakis (hade inte druckit mycket så det berodde mest på sömnbrist) så vi tog en hälsodrink uppe vid spa-avdelningen på färjan.
David tog en drink med tillhörande alg-shot. Spirula alger eller nått?
Jag tog en drink med jordgubbar och basilika m.m. Först hade de blandat drinken helt fel, så de kom och bytte sen till en mycket finare och godare drink :)





Resten av veckan gick vi på stan, åt på Pizzahut, såg en kass dansföreställning, fotade en del osv.
Hade en plan att hinna träffa Cissi och Gurra i Norrköping också men de fick vi skjuta på :(

Gick ut och åt på "Hermans" också, en helt vegetarisk restaurang visade det sig, nere vid Slussen typ, då jag var bombis på att Tofun var kyckling. Men det märkte jag fort att det inte var... Men det var GRYMT gott alltihop. Brödet, smöret med örtblandning, en jättegod gryta med svamp m.m. Helt underbart mumsigt!

Vi åt fyra bufféer på tre dagar. (Samt en massa annan god lyxmat) Fatta vad mätt och jäst man kände sig :)

Det där var väl ungefär vår semester, skönt att ha fått komma iväg och göra något annat i alla fall!

Igår åt vi värsta god-middagen med pepparstek och hasselbackspotatis, min kärestas förslag! Drack vårt fin-vin som David fick i present också, väldigt gott må jag säga! Amarone-vinet "A". Testa det om ni vill lyxa!

Nu ska jag sluta skriva massa strunt hära, ha det så bra allihopa tills ja skriver nästa gång höhö.

Kram!



RSS 2.0